Z parížskej nemocnice zmizli ochranné kombinézy

Z parížskej nemocnice Necker minulý týždeň zmizlo niekoľko kusov špeciálnych ochranných kombinéz, aké sa používajú napríklad pri kontakte s osobami nakazenými vírusom ebola, informovala televízia BFMTV. Podľa iných médií v sklade chýba aj špeciálna obuv a masky.

23.11.2015 11:37
debata (18)

Správa vyvolala znepokojenie po tom, ako Paríž zažil sériu útokov z 13. novembra. Po terore sa totiž objavilo podozrenie, že by mohlo dôjsť aj k útokom chemickými a biologickými zbraňami, pred čím varoval francúzsky premiér Manuel Valls.

Parížska nemocnica podala v súvislosti so zmiznutím kombinéz trestné oznámenie.

Špeciálne odevy sa nachádzali v časti skladu, kam je vstup možný len po zadaní kódu – táto nemocnica je totiž pracoviskom, kde hospitalizujú pacientov s podozrením na nákazu vírusom eboly. Tieto priestory sa zvyčajne kontrolujú raz do týždňa. Väčšinu skladu zaberá bežne používaný zdravotný materiál a pomôcky.

V súvislosti s Vallsovým varovaním pred potenciálnymi chemickými a biologickými útokmi francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian v nedeľu ubezpečil, že boli prijaté všetky dostupné opatrenia na zvýšenie bezpečnosti tzv. citlivých objektov, vrátane napríklad parížskych vodární.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Paríž