Česká polícia zadržala Turka s údajnými väzbami na teroristov

Medzinárodne hľadaného tureckého občana, po ktorom, pátral Interpol pre jeho údajné väzby na teroristov, zadržala česká polícia pri cestnej kontrole. Informáciu zverejnili minister vnútra ČR Milan Chovanec a neskôr hovorkyňa královohradeckej polície Ivana Ježková.

25.11.2015 18:29
debata (12)

Podľa hovorkyne bol 30-ročný muž kontrolovaný po vytipovaní vozidla s cudzím evidenčným číslom. Napokon sa vďaka policajnej databáze zistilo, že bol v krajine pôvodu odsúdený za kriminálny delikt s teroristickým podtextom a odvtedy sa vyhýba nástupu na výkon trestu. Muža odsúdili za napojenie na organizáciu s politickými záujmami nezlučiteľnými so štátnym zriadením Turecka, poznamenala Ježková. Dodala, že Turek zostáva zadržaný a pripravuje sa podnet na jeho vzatie do vydávacej väzby.

Chovanec sa na svojom konte na Twitteri obmedzil na informáciu o zadržaní medzinárodne hľadanej osoby podozrivej z kontaktov s teroristami. Súčasne poďakoval policajtom za dobrú prácu a poznamenal, že toto zadržanie je dôkazom funkčnosti prijatých bezpečnostných opatrení po teroristických útokoch v Paríži.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #terorista