Grécko: Migranti strhli časť plota na hraniciach s Macedónskom

Stovky migrantov z Maroka, Alžírska a Pakistanu sa pokúsili preniknúť z Grécka do Macedónska, pričom strhli časť oplotenia s ostnatým drôtom, ktoré oddeľuje obe krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

26.11.2015 19:15
utečenci, Grécko, Macedónsko Foto: ,
Po sprísnení kontrol na hraniciach balkánskych krajín uviazli v Macedónsku, Srbsku, Chorvátsku a Grécku desaťtisíce migrantov. OSN v tejto súvislosti odsúdila zavádzanie cestovných obmedzení na základe národnosti.
debata (23)

Hranice sa pokúsilo prekročiť 1500 migrantov, ktorí požadovali, aby im bolo umožnené pokračovať v zamýšľanej ceste do západnej Európy. Niektorí hádzali kamene na policajtov, zatiaľ čo ďalší padali na kolená a kričali: „Chceme ísť do Nemecka".

Migranti uviazli v pohraničnom pásme neďaleko severogréckeho mesta Idomeni po tom, ako balkánske krajiny začali vpúšťať na svoje územie iba osoby utekajúce pred konfliktami v Sýrii, Iraku a Afganistane.

Nespokojným migrantom sa podarilo strhnúť asi 30– až 40-metrový úsek pohraničného plota a niektorí z nich prebehli aj do susedného Macedónska, kde ich však zakrátko zadržala polícia. Podľa reportéra agentúry Reuters na mieste incidentu hliadkovali policajti vyzbrojení útočnými puškami.

Po sprísnení kontrol na hraniciach balkánskych krajín uviazli v Macedónsku, Srbsku, Chorvátsku a Grécku desaťtisíce migrantov. OSN v tejto súvislosti odsúdila zavádzanie cestovných obmedzení na základe národnosti.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #utečenci