Zeman: Islamisti zaútočia skôr alebo neskôr aj v Česku

Islamskí radikáli skôr alebo neskôr zaútočia aj na území Česka, zrejme v Prahe. Uviedol počas stretnutia so študentmi gymnázia v Bíline prezident Miloš Zeman.

08.12.2015 19:06
debata (9)

„Islamskí teroristi už spáchali atentáty v Londýne, Madride, Paríži, Bruseli, Kodani a ich modus operandi je teraz už pomerne ľahko vystopovateľný. Snažia sa šíriť strach. To znamená, že im ide o čo najviac mŕtvych, a to nevinných civilistov, a nie vojakov či policajtov. Snažia sa, aby tieklo čo najviac krvi," povedal podľa spravodajského portálu Novinky.cz. Zeman.

Boj proti terorizmu musí byť podľa Zemana omnoho radikálnejší a účinnejší. „Skôr alebo neskôr prebehne nejaký teroristický útok aj v Českej republike. Podľa tohto módu operandi zrejme v Prahe. Ale tipujem, že ešte predtým sa uskutočnia útoky v Londýne, Berlíne či krajinách, ktoré sú pre teroristov zaujímavejšie ako malá Česká republika. Pretože v týchto krajinách tieto útoky vyvolajú väčšiu paniku," dodal Zeman.

Študenti mali po zhruba 40-minútovom stretnutí s hlavou štátu zmiešané pocity. Jedni hovorili o Zemanovi ako o šikovnom a milom pánovi, jeho kritici ale názor nezmenili, konštatuje webový portál.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Miloš Zeman #radikáli