V Argentíne sa zrútil autobus do priepasti, najmenej 41 mŕtvych

Najmenej 41 argentínskych policajtov zahynulo pri nehode autobusu pri meste Rosario de la Frontera na severe krajiny. Informoval o tom argentínsky denník La Nación.

14.12.2015 14:13 , aktualizované: 14:41
debata (1)

Preplnený autobus, ktorý viezol päťdesiatku policajtov sa zrútil skoro ráno do približne 25 metrov hlbokej priepasti, keď prechádzal most.

Nehoda, ktorej príčiny zatiaľ nie sú známe, sa stala asi 20 kilometrov od mesta Rosario de la Frontera v provincii Salta na severozápade Argentíny. Vozidlo bolo súčasťou konvoja troch autobusov, ktorým cestovalo argentínske žandárstvo zo Santiaga del Estero do San Salvadoru de Jujuy. Najmenej šesť osôb zo zrúteného autobusu prežilo bez zranení, vážne zranených previezli do okolitých nemocníc.

Za jednu z príčin nehody označili niektorí, vrátane šéfa miestnych hasičov Eugenia Burzaka, zlý stav cesty, ktorej sa vraj mnohí miestni za tmy radšej vyhýbajú. Nehoda sa stala nadránom, asi o druhej hodine miestneho času.

Sústrasť pozostalým vyjadril aj nový argentínsky prezident Mauricio Macri, ktorý okrem iného vyhlásil, že je „potreba zlepšiť stav vozoviek, aby sa takéto veci nestávali“. Na miesto nešťastia dorazila aj nová ministerka národnej bezpečnosti Patricia Bullrichová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #autobus #Argentína #priepasť