Bavorsko chce svojpomocne strážiť svoje hranice s Rakúskom

Bavorsko by chcelo svojpomocne strážiť svoje hranice s Rakúskom, pretože súčasné kontroly vykonávané spolkovou políciou považuje vzhľadom na personálne osadenie za nedostatočné. V rozhovore pre aktuálne vydanie nedeľníka Welt am Sonntag to vyhlásil bavorský krajinský minister vnútra Joachim Herrmann.

27.12.2015 12:46
debata (28)

„V tejto oblasti by sme chceli byť sami aktívni,“ povedal Herrmann. Spolkové úrady však príslušnú ponuku Mníchova odmietajú. „Nemám pre to žiadne pochopenie,“ dodal zemský minister vnútra.

Podľa Herrmanna je Bavorsko schopné na základe súhlasu Spolkového ministerstva vnútra kedykoľvek prevziať kontrolu svojich hraníc. Vysvetlil, že bezpečnostné riziko v súvislosti s organizovanou kriminalitou a hrozbou medzinárodného terorizmu je veľké.

Herrmann sa tiež domnieva, že prúd utečencov smerujúcich do Nemecka musí v nadchádzajúcom roku výrazne poklesnúť. „Cez bavorské hranice stále prichádza až 4-tisíc utečencov denne. Tieto čísla nie je možné podceňovať. Musíme sa dostať k tomu, aby sa prúd znížil na priemerných tisíc utečencov denne,“ povedal. „V roku 2016 môžeme prijať a integrovať na 350-tisíc utečencov. Ale už nie znovu cez milión,“ dodal.

Nemecko je jednou z hlavných krajín, kam vysídlenci mieria. Tento rok ich do krajiny dorazilo viac než milión.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hranice #utečenci #Bavorsko