Severovýchod Indie zasiahlo silné zemetrasenie

Oblasť Indie pri hraniciach s Mjanmarskom postihlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,7 - 6,8, podľa rôznych zdrojov, ktoré v Indii zabilo najmenej deväť ľudí a takmer 200 zranilo, poškodilo budovy a infraštruktúru. Jedného mŕtveho hlásil Bangladéš, zahynul v masovej panike, keď ľudia utekali počas otrasov von z budovy. Očakáva sa, že bilancia obetí stúpne, keďže snahy záchranárov maria výpadky elektriny a telekomunikačných liniek, uviedla agentúra Reuters.

04.01.2016 07:06 , aktualizované: 08:30
India, zemetrasenie Foto: ,
Americká geologická služba USGS uviedla, že k zemetraseniu došlo v hĺbke 57 kilometrov a jeho epicentrum bolo 29 kilometrov od mesta Imphál.
debata

Americká geologická služba USGS uviedla, že k zemetraseniu došlo v hĺbke 57 kilometrov a jeho epicentrum bolo 29 kilometrov od Imphálu. Pôvodne informovala, že bolo v Mjanmarsku.

Polícia v meste Imphál informovala, že sa v meste zrútili múry, schodiská a strechy na niektorých budovách. Ľudia z domov ušli, mesto postihol rozsiahly výpadok elektriny, napísala agentúra Reuters. Ľudia v Bangladéši a Nepále vybiehali pri otrasoch z domov a cítiť boli až v hlavnom meste Mjanmarska, Rangúne, vzdialenom asi 1 176 kilometrov, citovala obyvateľov.

Indický premiér Naréndra Módí na Twitteri uviedol, že je v styku s úradmi na severovýchode krajiny. Mjanmajrský meteorologický ústav v meste Naypyidaw nemal hlásené žiadne škody či obete na mjanmarskej strane hraníc.

V apríli a máji 2015 zasiahli Nepál dve veľmi silné zemetrasenia a zabili tam vyše 8-tisíc ľudí a v októbri otriaslo zemetrasenie odľahlou oblasťou Afganistanu, kde zomrelo vyše 200 ľudí. Otrasy boli vtedy cítiť až v Naí Dillí.

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #India #Mjanmarsko