Trump vystupňoval útoky proti Clintonovej, vyčítal jej Lewinskú

Horúci kandidát na republikánsku nomináciu do boja o Biely dom Donald Trump vystupňoval svoje útoky proti Hillary Clintonovej, považovanej za favoritku demokratov v zápasu o post hlavy štátu.

08.01.2016 11:30
Donald Trump Foto: ,
Donald Trump.
debata (14)

Na sociálnej sieti Instagram Trump zverejnil videoklip, ktorý ironizuje boj Clintonovej za práva žien a nevyhýba sa ani odkazu na sexuálny škandál jej manžela Billa s Monikou Lewinskou.

Zvukovým doprovodom 15-sekundového klipu je emotívny prejav Clintonovej o právach žien, ktorý vtedajšia prvá dáma predniesla pred viac ako dvadsiatimi rokmi v Pekingu. „Práva žien sú ľudské práva a ľudské práva sú práva žien, a to raz a navždy. Bojujme vytrvalo za príležitosti a za dôstojnosť,“ vyhlásila vtedy Clintonová.

Video nazvané „Hillary a jej priatelia“ ukazuje obrázky, ktoré majú spochybniť dôveryhodnosť Trumpovej volebnej súperky. V klipe defiluje foto manžela Hillary Clintonovej, exprezidenta Billa Clintona, s vizážistkou Monikou Lewinskou, ktorých aféra otriasala americkou politickou scénou koncom 90. rokov.

Clintonová je vyobrazená aj na fotografii s Anthonym Weinerom, ktorému skrachovala kampaň na starostu New Yorku, pretože používateľky internetu obšťastňoval fotografiami svojich intímnych partií.

Trump nechal do videa zaradiť aj snímku Clintonovej s hercom Billom Cosbym, ktorý údajne znásilnil desiatky žien, keď svoje obete omámil drogami a alkoholom. Videosekvenciu končí ironickým nápisom „Skutočná ochrankyňa práv žien“.

Trump si podľa amerických komentátorov vo volebnej kampani počína nevyberavo a osobným útokom na svojich súperov sa nevyhýba. Koncom decembra sa do Clintonovej pustil s použitím obscénnych slov, keď urážlivo komentoval jej volebnú porážku od Baracka Obamu v roku 2008. Pre neúspech Clintonovej Trump použil slovesný tvar odvodený od výrazu schlong, čo je anglický prepis vulgárneho označenia pre penis.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Hillary Clinton #Donald Trump #americké prezidentské voľby