Európski turisti zranení v Hurghade sú v stabilizovanom stave

Dvaja Rakúšania a jeden Švéd, ktorí boli pri piatkovom útoku na hotel v egyptskom letovisku Hurghada pobodaní nožom, utrpeli len ľahké zranenia a sú v stabilizovanom stave.

09.01.2016 13:31
hotel, útok, Egypt Foto: ,
Člen egyptských bezpečnostných na stráži pred vchodom do hotela Bella Vista v Hurghade.
debata (5)

Podľa agentúry AP to v sobotu oznámil nemenovaný egyptský zdravotnícky zdroj.

Nemocničný predstaviteľ zároveň všetkých troch európskych turistov identifikoval – ide o 72-ročných Renatu a Wilhelma Weissleinovcov z Rakúska a 27-ročného Sammieho Olovssona zo Švédska. Zdroj konštatoval, že ich rany nie sú hlboké.

Do reštaurácie štvorhviezdičkového hotela Bella Vista v Hurghade vtrhli v piatok dvaja muži ozbrojení nožmi a vzduchovými zbraňami a zaútočili na prítomných turistov. Bezpečnostné zložky ich oboch zneškodnili: jedného z nich postrelili a následne zatkli a druhého zastrelili. Zabitého útočníka úrady identifikovali ako 21-ročného Muhammada Hasana Mahfúza, študenta z mesta Gíza pri Káhire.

Vo štvrtok sa miestna odnož al-Káidy prihlásila k zodpovednosti za útok na iný hotel v Egypte, v Káhire neďaleko pyramíd v Gíze. Pri tomto útoku fundamentalis­tických islamistov nebol nikto zranený ani zabitý.

Egypt čelí v súčasnosti povstaniu, ktorého ohniskom je sever Sinajského polostrova. Tieto nepokoje sa začali po vojenskom zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího z roku 2013.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Egypt #Hurghada