Charlie Hebdo pobúril ďalšou karikatúrou

Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo, ktorý sa pred rokom stal terčom krvavého teroristického útoku, vyvolal na sociálnych sieťach vlnu kritiky za svoju novú karikatúru. V jednej kresbe sa objavujú odkazy na vlani utopeného malého utečenca Ajlana a silvestrovské sexuálne útoky na ženy v Kolíne nad Rýnom.

14.01.2016 17:55
debata (48)

Vo svojom najnovšom čísle týždenník zverejnil karikatúru mužov, ktorí naháňajú ženu. V menšom vloženom výreze nad výjavom je kresba odkazujúce na známu fotografiu Ajlanovho tela, ktorá sa stala symbolom detských obetí súčasnej migračnej krízy.

„Čo by sa stalo z malého Ajlana, keby vyrástol?" uvádza text nad obrázkom. Pod ním je odpoveď: „Obchytkávač zadkov v Nemecku".

Do sexuálnych útokov na ženy v Kolíne nad Rýnom a ďalších nemeckých mestách boli zapojení utečenci.

Na twitteri sa nad kresbou pohoršilo viacero používateľov a označili ju za rasistickú. Iní však tvrdili, že Charlie Hebdo sa pokúsil práve rasizmus karikovať.

Redakcia časopisu Charlie Hebdo, ktorý svojimi karikatúrami často provokuje nielen moslimov, sa pred rokom stala terčom útoku islamistických radikálov. Zabitých pri ňom bolo 12 novinárov a policajtov.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #karikatúra #Charlie Hebdo