Bývalý kancelár Schröder kritizoval Merkelovej migračnú politiku

Kapacity pre prijatie, starostlivosť a integráciu utečencov v Nemecku sú limitované. Všetko iné je ilúzia. Týmito slovami pre piatkové vydanie denníka Handelsblatt, o ktorých s predstihom informovala tlačová agentúra DPA, sa niekdajší nemecký kancelár Gerhard Schröder (SPD) dištancoval od utečeneckej politiky súčasnej šéfky nemeckej spolkovej vlády Angely Merkelovej (CDU).

14.01.2016 22:56
debata (43)

Neobmedzený prílev utečencov do Nemecka označil Schröder za chybu. Človek z toho musí nadobudnúť dojem, ako by národné hranice už nemali význam. To je nebezpečné a ani to nie je správne, poznamenal.

Za najväčší nedostatok politiky kresťanských demokratov z CDU označil sociálnodemokra­tický exkancelár to, že neustále odmietali schválenie zákona o prisťahovalectve. Dôsledkom je, že sa teraz státisíce utečencov tlačia do azylového konania, pretože sa v príslušnom zákone nedefinovali žiadne kontingenty. Osobne nechápe, že Merkelová chce napriek evidentným problémom s množstvom utečencov rokovať o zákone o prisťahovalectve až v ďalšom volebnom období.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Gerhard Schröder