KĽDR vypustila nad Južnou Kóreou milión štvavých letákov

Severná Kórea vypustila z balónov v posledných dňoch nad Južnou Kóreou už asi milión propagandistických letákov, oznámili to podľa agentúry AP juhokórejské úrady. Deje sa tak v čase zvýšeného napätia medzi Soulom a KĽDR po nedávnom severokórejskom jadrovom teste.

18.01.2016 08:38
KĽDR, Kim čong un Foto: ,
Letáčiky diktátorského severokórejského režimu pristávajú k obydliam v Južnej Kórei takmer denne.
debata (60)

Letáčiky sa dostali až do Soulu, uviedol hovorca juhokórejského ministerstva obrany. Vláda však verí, že štvavé letáky nemajú na Juhokórejčanov vplyv.

Jadrový test zo 6. januára bol už štvrtým, ktorý KĽDR v posledných rokoch uskutočnila. Spojené štáty spochybňovali tvrdenia Pchjongjangu, že išlo o silnejšiu vodíkovú bombu. Výbuch bol podľa názoru expertov zhruba rovnakého rozsahu ako pri teste atómovej bomby v roku 2013.

Južná Kórea v reakcii na nový test varovala KĽDR, že proti nej spoločne so Spojenými štátmi spojenci zavedú tvrdé sankcie. Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje tiež vyzvala Čínu, ktorá je jediným zostávajúcim severokórejským spojencom a hlavným obchodným partnerom, aby proti izolovanému komunistickému štátu zakročila.

60 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Južná Kórea #propaganda