Rumunsko a Bulharsko zasiahlo výdatné sneženie

Prístavy na čiernomorskom pobreží Rumunska, vrátane najväčšieho v Konstance, zostávali v pondelok mimo prevádzky kvôli silnému vetru, ktorý krajinu zasiahol po výdatnom snežení počas uplynulého víkendu.

18.01.2016 15:45
Rumunsko, sneh Foto: ,
Cestári v Bukurešti už niekoľko dní odhŕňajú hromady snehu z ciest.
debata

V Rumunsku, ale aj v susednom Bulharsku, sa stovky miest ocitli bez dodávok elektrickej energie. Agentúra Reuters ďalej informovala o uzavretí časti diaľnice vedúcej z Bukurešti do Konstance. Uzavretých je aj viacero ciest 1. triedy. Vlaky na niektorých tratiach premávajú s veľkým meškaním alebo ich železnice nevypravili vôbec.

V Bukurešti zrušili pondelňajšie vyučovanie vo všetkých školách. Neučí sa ani v siedmich okresoch na juhovýchode Rumunska, ani v dedinách v deviatich okresoch v iných častiach krajiny.

Dvojdňové voľno pre školákov a študentov nariadili i v mnohých mestách na severovýchode Bulharska. V tejto časti krajiny a na jej východe meteorológovia v predpovedi na pondelok varovali pred silným vetrom. Sneženie by však malo ustať.

Juhozápad Bulharska zasiahli výdatné dažde, ktoré vo viacerých dedinách spôsobili záplavy. Vyčíňanie zimného počasia si ani v Rumunsku, ani v Bulharsku nevyžiadalo obete na životoch, spresnil Reuters.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #Rumunsko #sneh