Pakistan: Samovražedný útočník zabil najmenej desať ľudí

Najmenej desať ľudí zahynulo a ďalších minimálne 20 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože, ktorú v blízkosti policajného kontrolného stanovišťa na severozápade Pakistanu odpálil samovražedný atentátnik na motocykli.

19.01.2016 12:44
Pakistan Foto: ,
Podľa agentúry AP pri výbuchu zahynulo 11 ľudí, z toho štyria policajti a sedem civilistov vrátane dvoch detí. K zodpovednosti za útok sa nikto neprihlásil.
debata

Predstaviteľ miestnej samosprávy Munír Chán pre agentúru Reuters uviedol, že útočník narazil s motocyklom, na ktorom bola pripevnená nálož, do kontrolného stanovišťa vo Federálne spravovaných kmeňových územiach – poloautonómnom kmeňovom regióne na hraniciach s Afganistanom.

„Priviezol sa na motorke, na ktorej boli naložené výbušniny, a zasiahol kontrolné stanovište a veliteľské vozidlo," uviedol Chán.

Podľa agentúry AP pri výbuchu zahynulo 11 ľudí, z toho štyria policajti a sedem civilistov vrátane dvoch detí. Medzi obeťami je údajne aj Mahbúb Afrídí, predseda kmeňového zväzu novinárov zo susednej oblasti Chajbar.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne po jeho uskutočnení nikto neprihlásil.

K incidentu došlo v oblasti, kde bezpečnostné sily už dlhší čas bojujú s militantmi z pakistanskej vetvy Talibanu a ďalšími islamistickými skupinami operujúcimi v pakistansko-afganskom pohraničí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pakistan #samovražedný atentátnik