Pri výbuchu nálože v Káhire zahynulo deväť ľudí

Extrémistická skupina Islamský štát (IS) sa priznala k zodpovednosti za bombový útok v egyptskej Káhire, pri ktorom v zahynulo deväť ľudí. Vyhlásenie s priznaním sa k útoku zverejnil IS na sociálnych sieťach, informovala agentúra Reuters.

22.01.2016 07:15 , aktualizované: 12:39
káhira, výbuch Foto: ,
Zničené autá na mieste výbuchu na káhirskom predmestí v blízkosti pyramíd.
debata (2)

Medzi deviatimi obeťami útoku je šesť policajtov. Nastražená nálož explodovala na káhirskom predmestí v blízkosti pyramíd v Gíze, informovala agentúra Reuters.

Podľa zdrojov z prostredia egyptskej bezpečnosti nálož vybuchla vo chvíli, keď sa policajti pripravovali vtrhnúť do úkrytu militantov.

Ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že policajti prišli k domu a zistili, že je tam nastražená výbušnina. Explodovala, keď sa ju pokúsili zneškodniť.

Islamskí militanti zintenzívnili útoky na egyptské bezpečnostné sily po vojenskom zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013.

Reuters informoval, že v súvislosti s pondelkovým piatym výročím vypuknutia všeľudového povstania, ktoré ukončilo 30 rokov vládnutia Husního Mubaraka, nariadili egyptské úrady v krajine zosilnenie bezpečnostných opatrení.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Káhira #IS