Najmenej päť parížskych stredných škôl evakuovali pre bombovú hrozbu

Najmenej päť stredných škôl evakuovali doobeda v Paríži pre bombovú hrozbu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu francúzskeho ministerstva školstva a miestne médiá.

26.01.2016 15:26
FRANCE-BOMB/ALERT Foto: ,
Francúzska polícia musela evakuovať v Paríži päť vysokých škôl pre hrozby bombových útokov. Policajné auto stojí pred lýceom Henri IV.
debata (5)

Podľa anonymného telefonátu sa v školách nachádzali bomby. Následne sa v jednej budove našiel podozrivý balíček, avšak ten podľa privolaných pyrotechnikov neobsahoval výbušninu. Podľa všetkého išlo o falošný poplach. Informovala o tom rozhlasová stanica France Info.

Rýchlu reakciu polície umocnila podľa zdroja týždenníka skutočnosť, že terčom údajných bombových útokov boli prestížne lýcea Henri IV, Charlemagne, Condorcet, Louis-le-Grand, Fenelon a Montaigne. Študenti čakali na školských dvoroch či vonku na ulici a do budov sa vrátili až po niekoľkých hodinách.

Viaceré francúzske médiá zhodne uviedli, že jednotky prehľadávali dokonca až šesť škôl. Hovorca parížskej polície však tieto správy komentovať odmietol.

Francúzsky denník Le Parisien uvádza, že v dôsledku týchto zásahov museli vo francúzskej metropole dočasne odkloniť aj časť dopravy.

Paríž sa momentálne nachádza v stave zvýšenej pohotovosti v súvislosti so sériou teroristických útokov, ku ktorým v metropole došlo v minulom roku. Pre celé Francúzsko pritom od novembrových útokov, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch, doposiaľ platí tzv. výnimočný stav.

Miestne bezpečnostné sily berú vážne každú hrozbu, aj keď sa zdá, že ide o veľmi zlý žart. „Je to normálne. Po atentátoch panuje (v krajine) určitá väčšia citlivosť,“ citoval web spravodajského týždenníka L'Express policajný zdroj.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #škola #Paríž #evakuácia #bombová hrozba