V parížskom Disneylande zatkli muža s automatickými zbraňami

Francúzska polícia vo štvrtok v hoteli v komplexe parížskeho zábavného parku Disneyland zatkla muža s dvoma malými strelnými zbraňami, nábojmi a Koránom. Policajti krátko nato zatkli v parku aj jeho neozbrojenú partnerku, ktorú neskôr z väzby prepustili. Stále však pátrajú po mužovom spoločníkovi.

28.01.2016 19:32 , aktualizované: 22:50
debata (2)

Zatknutý 28-ročný muž podľa dokladov, ktoré uňho našli, žil v Paríži a v hoteli New York v Disneylande si rezervoval izbu, uviedla polícia. Zatiaľ nie je jasné, prečo sa muž pokúsil vstúpiť do hotela so zbraňami. Prípad neodovzdali parížskej prokuratúre, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi, informovala agentúra DPA.

Polícia už skôr zdôraznila, že pri zatýkaní nikto neutrpel zranenia. Hotel ani zábavný park po zatýkaní nezatvorili a fungovali ďalej ako zvyčajne. Hotel vo štvrtok večer obkľúčili policajti a z parkoviska odtiahli auto, ale nie je jasné, či to súviselo so zatknutím muža.

Okolo parížskeho Disneylandu a v jeho areáli sa nachádza niekoľko hotelov. Zábavný park sa rozkladá pri východnom okraji francúzskeho hlavného mesta a patrí k najnavštevo­vanejším turistickým atrakciám Európy.

Vo Francúzsku je vyhlásený výnimočný stav už od vlaňajšieho novembra, keď islamistickí extrémisti zaútočili v Paríži na hudobný klub, bary a reštaurácie. Zabili celkovo 130 ľudí a zranili ďalších vyše 350 osôb.

Disneyland bol po týchto útokoch z 13. novembra nakrátko zatvorený.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Paríž #Disneyland