Ransdorfova smrť ešte nie je uzavretá

O prešetrenie okolností, ktoré viedli k úmrtiu českého komunistického europoslanca Miloslava Ransdorfa, požiadala predsedu vlády Bohuslava Sobotku v otvorenom liste vdova po zosnulom Vlasta Ransdorfová.

04.02.2016 09:16
debata (4)

„Obraciam sa na Vás so žiadosťou, aby ste z titulu svojej funkcie prešetrili všetky udalosti, ktoré viedli k úmrtiu môjho manžela. Žiadam Vás, aby ste iniciovali rokovania so Švajčiarskou konfederáciou o tzv. švajčiarskej kauze, ktorej verziu poznáte z verejnoprávnych objektívnych českých médií,“ hovorí sa v úvode listu zverejneného na webovej adrese ransdorfmilos­lav.com.

Europoslancova manželka kladie v liste desať otázok, na ktoré by sa český premiér mal spýtať švajčiarskych predstaviteľov. Je medzi nimi aj otázka, prečo tamojšia banka odmietla s jej manželom rokovať, aj keď mal plnú moc od klienta a skutočne tam cestoval nadviazať kontakt. Ransdorfová žiada zverejnenie záberov bezpečnostných kamier z banky. Sťažuje si na fakt, že jej manžel nemohol kontaktovať ani príbuzných, ani zástupcu českej strany či Európskeho parlamentu.

Ransdorf náhle zomrel 22. januára v Prahe vo veku 62 rokov. S podozrením na trestný čin nariadila polícia súdnu pitvu. Jej výsledky zatiaľ nie sú známe. Úrady však rodine povolili Ransdorfov pohreb.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Ransdorf