Erdogan vraj márne telefonuje Putinovi, Kremeľ nereaguje

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa márne snaží telefonicky kontaktovať šéfa Kremľa Vladimira Putina, na žiadosť Ankary Moskva nereaguje. Napísala to turecká agentúra AA s odvolaním sa na slová Erdoganovho hovorcu. Turecký prezident chce vraj s Putinom prerokovať situáciu po incidente z konca januára, keď ruské lietadlo údajne znova narušilo turecký vzdušný priestor.

06.02.2016 12:59
debata (457)

„Znovu to ukazuje, aké neúprimné sú tvrdenia Moskvy, že Turecko jedná len s partnermi NATO a nie s Ruskom. Putin sa vyhýba kontaktu s Erdoganom a zároveň tvrdí, že s Moskvou nikto nejde,“ poznamenal hovorca.

Vzťahy medzi Ankarou a Moskvou sa citeľne zhoršili, keď na konci minulého novembra turecká armáda zostrelila nad turecko-sýrskou hranicou ruský bombardér. Ankara Moskvu obvinila z narušenia tureckého vzdušného priestoru, čo Moskva poprela.

Minulý týždeň Ankara znovu obvinila Rusko, že jeho lietadlo narušilo turecký vzdušný priestor. Moskva reagovala vyhlásením, že ide o tureckú propagandu. V stredu navyše Turecko odmietlo povoliť prelet nad svojím územím ruskému prieskumnému lietadlu, čo je podľa ruského vyhlásenia „nebezpečný precedens“.

457 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Turecko #Vladimir Putin #Recep Tayyip Erdogan