Iračan vo Viedni znásilnil chlapca, prípad vyvolal veľké pobúrenie

Veľké pobúrenie v Rakúsku vyvolal prípad irackého žiadateľa o azyl, ktorý vo verejnom bazéne vo Viedni znásilnil desaťročného chlapca. Prípad sa stal v decembri, ale zverejnený bol údajne s ohľadom na ochranu identity obete až v závere tohto týždňa. Norbert Hofer, ktorý za nacionalisticky orientovanú Slobodnú stranu Rakúska (FPÖ) kandiduje na rakúskeho prezidenta, vyzval na okamžité vyhostenie páchateľa.

07.02.2016 17:39
debata (212)

Hnev Rakúšanov znásobila aj Iračanova obhajoba. Ten sa k činu bezprostredne priznal a svoje správanie vysvetlil tým, že bol sexuálne frustrovaný, lebo štyri mesiace nemal pohlavný styk. Dvadsaťročný muž, ktorý prišiel do Rakúska v septembri, mal vraj naposledy sa ženou pomer v Iraku, ale nie so svojou manželkou. Tá bola podľa neho po narodení ich dcéry neustále chorá.

„Niečo také je v celej krajine zakázané,“ odpovedal podľa vyšetrovateľov Iračan na otázku, či je znásilňovanie detí v Iraku možné. Povedal tiež, že si je vedomý, akú strašnú chybu urobil, keď podľahol prebytočnej sexuálnej energii.

Znásilnený chlapec sa v bazéne zoznámil s 15-ročným chlapcom, ktorého Iračan sprevádzal. Ten nakoniec svoju obeť zatiahol na toalety a po čine odišiel späť do bazéna, kde skákal zo skokanskej veže. Tu ho tiež polícia zadržala. Chlapec musel byť kvôli utrpeným zraneniam ošetrený v nemocnici. „Keď sa údajný žiadateľ o azyl takto chová, nemá žiadne právo na budúcnosť v Rakúsku a musí byť okamžite vyhostený,“ uviedol v sobotňajšom vyhlásení Hofer.

Ostré komentáre zanechali tiež čitatelia v diskusiách pod internetovými článkami. „Je jasné, že keď bol Iračan štyri mesiace bez sexu, tak je úplne normálne siahnuť po malom chlapcovi,“ napísal ironicky jeden z nich s tým, že dúfa, že páchateľ nebude len vyhostený.

Správanie utečencov je v centre záujmu médií i verejnosti po silvestrovských incidentoch v západonemeckom Kolíne nad Rýnom, kde sa udiali početné prípady obťažovania žien. Podľa predbežných záverov policajného vyšetrovania boli páchatelia prisťahovalci a veľkú časť tvorili žiadatelia o azyl.

212 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Irak #znásilnenie #migrant