Zrážka vlakov v Bavorsku má 10 obetí, nikoho už nehľadajú

Čelná zrážka vlakov v Bavorsku si vyžiadala desať obetí. Bilancia je konečná a nikto ďalší sa nehľadá, uviedol hovorca policajného riaditeľstva v Rosenheime. Podľa neho tiež nikto z asi 80 zranených nie je v ohrození života.

10.02.2016 07:42 , aktualizované: 09:56
bavorsko, nemecko, vlak, nehoda Foto:
Príčina utorňajšieho nešťastia zatiaľ nie je známa.
debata (3)

„Už nikoho nehľadáme," oznámil policajný hovorca po identifikácii všetkých obetí a zranených a kontrole zoznamu cestujúcich. Podľa neho sa už v troskách oboch vlakov žiadne telo nenachádza. Optimistickí sú aj lekári v prípade hospitalizovaných zranených, všetci by mali nehodu prežiť.

Agentúra DPA v stredu ráno s odvolaním sa na záchranárov zasahujúcich na mieste nehody napísala, že sa v troskách vlaku našla ešte jedenásta obeť. Neskôr však s odvolaním sa na policajné informácie túto správu opravila.

Nehoda sa stala v utorok ráno pri mestečku Bad Aibling asi 50 kilometrov juhovýchodne od Mníchova, a to na lokálnej trati medzi Holzkirchenom a Rosenheimom. Niekoľko vagónov sa po náraze vykoľajilo.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Podľa zdroja agentúry DPA sa však na základe prvých výsledkov vyšetrovania zdá pravdepodobné, že išlo o ľudské zlyhanie. Kto konkrétne by mohol byť za tragédiu zodpovedný, ale jasné nie je.

Utorňajšia nehoda bola najhorším železničným nešťastím v Bavorsku za viac ako 40 rokov, okrem desiatky mŕtvych bolo asi 80 ľudí zranených.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #nehoda #Bavorsko