Izraelskí vojaci zastrelili Palestínčana, ktorý hádzal kamene na autá

Izraelskí vojaci zastrelili palestínskeho mladíka, ktorý na nich a na izraelské autá na okupovanom Západnom brehu Jordánu hádzal kamene.

10.02.2016 15:36
debata (10)

K incidentu došlo neďaleko mesta Hebron, potvrdil armádny hovorca. Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva sa obeťou streľby stal pätnásťročný Umar Mádí, ktorého odviezli do nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtveho.

Palestínčan pochádzal z utečeneckého tábora Aruby severne od Hebronu. Vojaci hliadkovali na jednej z hlavných ciest na Západnom brehu Jordánu, keď sa dostali do stretu so skupinou Palestínčanov, ktorí hádzali kamene na automobily. Mladíka zasiahli do hrude. Armáda prípad prešetruje.

Tento incident je jednou z ďalších násilností, pri ktorých od minulého októbra prišlo v Izraeli a na Západnom brehu Jordánu o život skoro 200 ľudí. Najmenej 157 z nich sú Palestínčania a väčšina zomrela bezprostredne pri útoku. O život prišlo aj 27 Izraelčanov a jeden americký občan.

Násilie začalo kvôli sporom o posvätné miesta na jeruzalemskej Chrámovej hore, palestínske vedenie ich však pripisuje neriešenej politickej situácii Palestínčanov.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #streľba #jordan #kameň