New York varuje pred silnými mrazmi cez víkend

Starosta New Yorku Bill de Blasio vydal v noci varovanie pred silnými mrazmi, ktoré sa v meste očakávajú počas nadchádzajúceho víkendu.

12.02.2016 11:56
bezdomovec, New York, mráz, fajčenie Foto: ,
V New Yorku vyhlásili "modrý kód", každému bezdomovcovi majú zabezpečiť dočasné prístrešie.
debata (1)

Teplota začala klesať už vo štvrtok večer miestneho času. Podľa vyhlásenia newyorskej radnice teploty budú na minime v noci na sobotu, keď by mali klesnúť z mínus 18 na mínus 30 stupňov Celzia. Mrazivé počasie bude sprevádzať aj silný vietor.

Úrady preto Newyorčanom odporučili, aby počas nadchádzajúceho víkendu vychádzali čo najmenej von a v prípade, že to bude nevyhnutné, aby sa teplo obliekli. Upozornili tiež, že očakávané veľmi nízke teploty môžu predstavovať nebezpečenstvo pre deti a starších ľudí.

Denník New York Daily News na svojej stránke citoval De Blasiovo vyhlásenie, v ktorom apeloval na Newyorčanov, aby „mimoriadne nízke teploty a mimoriadne ojedinelú situáciu brali veľmi, veľmi vážne“.

Radnica súčasne informovala, že v meste platí „modrý kód“, čo znamená, že úrady sa budú snažiť zabezpečiť, aby bez dočasného prístrešia nezostal žiaden bezdomovec.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #New York #víkend #mrazy