Pápeža Františka v Mexiku vítali tisíce ľudí

Pápež František pricestoval v sobotu na svoju prvú návštevu Mexika, počas ktorej chce prejaviť solidaritu obetiam násilia a komunitám postihnutým chudobou alebo vysťahovalectvom. Pápeža na letisku v Mexiku vítali tisíce ľudí.

13.02.2016 08:57
debata

Pápež pricestoval do Mexika na päťdňovú návštevu po krátkej zastávke na Kube, kde sa stretol s patriarchom moskovským a celej Rusi Kirillom. Išlo prvé stretnutie vodcov týchto dvoch kresťanských cirkví od schizmy v roku 1054.

Po prílete do Mexika pápež zaslal sústrastný telegram arcibiskupovi v Monterrey na severe Mexika, kde pri väzenskej vzbure vo štvrtok zahynulo 49 väzňov. V telegrame pápež vyjadril želanie, aby sa jeho slová dostali k pozostalým po obetiam a zraneným zaželal skoré uzdravenie.

Počas návštevy v Mexiku má pápež na programe okrem rozhovorov s miestnymi politikmi a duchovnými aj mnohé stretnutia s veriacimi.

Ako informoval Vatikánsky rozhlas, omše bude slúžiť v svätyni Panny Márie Guadalupskej v hlavnom meste Mexika, v mestách Ecatepec a s početnou indiánskou komunitou v San Cristóbal de Las Casas – metropole štátu Chiapas, ako aj v meste Tuxtla Gutiérrez.

Pápež počas pobytu v Mexiku zavíta aj do mesta Morelia a na budúcu stredu, v posledný deň svojej návštevy, sa vydá do mesta Ciudad Juárez, kde navštívi miestnu väznicu, stretne sa s jeho obyvateľmi a bude sláviť liturgiu. Zo Ciudad Juárez sa vydá na spiatočnú cestu do Ríma, kam pricestuje vo štvrtok popoludní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #pápež František