Väčšina podozrivých z útokov v Kolíne sú utečenci

Väčšina z podozrivých, ktorých vyšetrujú kvôli silvestrovským útokom v Kolíne nad Rýnom, sú utečenci. Povedal to v pondelok kolínsky prokurátor Ulrich Bremer agentúre AP.

15.02.2016 15:50
debata (7)

Podľa neho polícia zatiaľ identifikovala 73 podozrivých. Celkovo kvôli silvestrovskému incidentu prijali 1 075 trestných oznámení, z toho 467 činov sexuálnej povahy, vrátane znásilnenia.

„Veľká väčšina osôb spadá do kategórie utečenca,“ povedal Bremer agentúre AP a označil za úplný nezmysel predchádzajúce informácie, že len traja z podozrivých boli utečenci. Bremer dodal, že niektorí z vyšetrovaných už o azyl formálne požiadali, ostatní prišli do Nemecka s úmyslom oň požiadať. Podľa Bremera je 15 osôb vo väzbe.

Podľa svedkov aj polície sa v centre Kolína nad Rýnom zišlo počas silvestrovskej noci tisíc ľudí arabského a severoafrického pôvodu. Z davu sa vyčlenili skupiny mužov, ktorí obkľučovali ženy, sexuálne ich napádali a okrádali. V menšej miere sa podobné incidenty stali aj v ďalších nemeckých mestách.

Po silvestrovských incidentoch v Nemecku zosilnelo volanie po tvrdšom prístupe k prisťahovalcom, ktorí sa previnia proti zákonu. Vláda navrhla sprísnenie zákonov, aby bolo možné ľahšie vrátiť do krajiny pôvodu tých utečencov, ktorí sa v Nemecku dopustia trestného činu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utečenci #sexuálne obťažovanie #Kolín nad Rýnom