Rakúsko podozrieva štyroch migrantov zo spojenia s útočníkmi v Paríži

Rakúske úrady vyšetrujú štyroch migrantov, ktorých polícia zatkla v decembri v Salzburgu. Podozrieva ich, že patria k teroristickej organizácii Islamský štát (IS) a že boli v úzkom spojení so strojcami atentátov z vlaňajšieho 13. novembra v Paríži. Informovala o tom rakúska prokuratúra.

18.02.2016 19:35
debata (5)

Štvoricu tvoria dvaja Alžírčania vo veku 28 a 40 rokov, 34-ročný Pakistanec a 25-ročný Maročan. Všetci štyria vstúpili s ďalšími utečencami vlani 3. októbra do Grécka v sprievode dvoch ľudí, ktorí boli strojcami parížskych atentátov.

Oproti tejto dvojici však podozrivá štvorica nemohla hneď pokračovať v ceste, pretože grécka polícia u nich našla falošné sýrske pasy a viac ako mesiac ich zadržiavala, uviedla agentúra AFP.

Salzburská prokuratúra sa tiež zaoberá prípadom dvoch prisťahovalcov vo veku 22 a 28 rokov, ktorých rakúska polícia zatkla koncom minulého roka v miestnej ubytovni pre imigrantov a podozrieva ich z príslušnosti k IS. Podľa prokuratúry na seba upozornili tvrdením, že bojovali po boku Islamského štátu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #migranti #útoky v Paríži