Izraelskí vojaci zastrelili v osade dvoch Palestínčanov

Izraelské ozbrojené zložky zastrelili dvoch Palestínčanov, ktorí prenikli do židovskej osady na Západnom brehu Jordánu a zaútočili na jedného z osadníkov.

02.03.2016 10:08
debata (1)

Izraelský vojenský rozhlas s odvolaním sa na očitého svedka útoku informoval, že Palestínčania, ozbrojení nožom a palicami, násilím vnikli do jedného z domov v osade Eli a zranili tam jedného muža.

Podľa hovorkyne jeruzalemskej nemocnice, kam muža previezli, sú jeho zranenia menej vážne. Vojenské zdroje spresnili, že izraelskí vojaci spustili streľbu na Palestínčanov vzhľadom na „podstatné ohrozenie ľudí v komunite“.

Tento incident je ďalší v sérii útokov, ktoré Izrael prakticky denne zažíva už piaty mesiac. Útoky nožom, streľba alebo zámerné vrazenie autom do skupiny ľudí si vyžiadali životy 28 Izraelčanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 170 Palestínčanov, z nich väčšina boli podľa Izraela útočníci. Zvyšní zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi.

Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych ú­zemí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #židia