Polícia zadržala ďalších dvoch útočníkov z Kolína

Nemecká polícia zadržala ďalších dvoch cudzincov, ktorých podozrievajú z účasti na sexuálnom obťažovaní a okrádaní žien počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom.

09.03.2016 17:13
Nemecko, sexuálne útoky Foto: ,
Snímka z 31. decembra 2015 z Kolína nad Rýnom, odkiaľ prišli prvé správy o sexuálnych útokoch mužov "arabského a severoafrického vzhľadu" na ženy. Neskôr sa objavili informácie o podobných incidentoch aj z ďalších európskych miest.
debata (4)

Podarilo sa jej to vďaka zverejneniu fotografií piatich možných páchateľov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vrchného štátneho zástupcu Ulricha Bremera.

Jedným z podozrivých je 26-ročný Alžírčan. Policajti ho zadržali v utorok v meste Kerpen, ktoré leží v Severnom Porýní-Vestfálsku neďaleko Kolína. Na jeho stopu priviedli vyšetrovateľov informácie, ktoré poskytla verejnosť. Zadržaného obvinili zo sexuálneho napadnutia a pokusu o lúpež.

Druhým možným previnilcom je podľa médií 31-ročný Iračan. Ten sa polícii prihlásil sám v utorok v meste Hamm neďaleko Dortmundu – takisto v Severnom Porýní-Vestfálsku – potom, čo sa na jednej zo zverejnených fotografií sám spoznal. Dokazovanie jeho previnenia podľa Bremera pokračuje. Agentúra AP napísala, že mal sexuálne poznámky voči jednej žene a jej rodine.

Počas silvestrovskej noci došlo v Kolíne nad Rýnom a v ďalších nemeckých mestách k viacerým incidentom. Skupiny mužov arabského a severoafrického pôvodu v noci obkľučovali ženy, sexuálne ich napadali a okrádali.

Len v Kolíne prijala prokuratúra vyše tisíc trestných oznámení, z toho viac ako 400 kvôli činom sexuálnej povahy, a to vrátane znásilnenia. Väčšina podozrivých spadá podľa nedávneho vyjadrenia Bremera do všeobecnej kategórie utečenec. Niekoľko páchateľov už odsúdili k podmienečným trestom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Silvester #sexuálne útoky #Kolín nad Rýnom