V Bavorsku zadržali podozrivých Kosovčanov na ceste z Bruselu

Troch Kosovčanov vo veku 36 - 46 rokov, ktorých podozrievajú z napojenia na teroristickú sieť, zadržala nemecká polícia na diaľnici Mníchov-Salzburg.

22.03.2016 21:54
debata (7)

Informácie prvého programu verejnoprávnej televízie ARD a Bavorského rozhlasu (BR) potvrdil hovorca bavorského Krajinského kriminálneho úradu, píše tlačová agentúra DPA.

Podľa rovnakého zdroja boli podozriví na ceste z Bruselu vo vozidle s belgickým evidenčným číslom. Indície o priamej súvislosti s teroristickými útokmi v Bruseli vyšetrovatelia zatiaľ nemajú, poznamenal hovorca. Súčasne však dodal, že trojica čelí vyšetrovaniu pre podozrenie z prípravy vážneho, štát ohrozujúceho trestného činu.

Ako vyplynulo z informácií Bavorského rozhlasu, polícia konala na základe podnetu neznámej osoby, ktorá ho prostredníctvom webu poskytla v pondelok večer. V ňom sa hovorilo o plánovanom teroristickom útoku a menovite o dvoch Kosovčanoch albánskeho pôvodu, ktorí sú na ceste v striebornom Mercedese.

Policajné zložky z Rosenheimu vypátrali vozidlo a zadržali ho s dvoma bratmi a ich spoločníkom. Muži uviedli, že pracujú pre istú stavebnú firmu v Belgicku. Na jedného zo zadržaných bratov, ako ukázalo vyšetrovanie, vydali zatykač, pretože sa ukrýval pred už nariadeným vyhostením do krajiny pôvodu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Brusel #Kosovo #Bavorsko