Cruz: Trump šíri klebety, že podvádzam manželku

Dvaja hlavní favoriti na získanie republikánskej nominácie do amerických prezidentských volieb Donald Trump a Ted Cruz si začínajú liezť poriadne do vlasov. Ich slovné prestrelky dosiahli nový vrchol v piatok, keď Cruz obvinil Trumpa a jeho "prisluhovačov" z rozširovania klebiet, že podvádza manželku, píše agentúra AP.

26.03.2016 08:54
Trump, Ted Cruz, USA, Foto: ,
Republikánsky prezidentskí kandidáti Donalt Trump (vľavo) a Ted Cruz.
debata (13)

„Nechceme prezidenta, ktorý zbiera špinu a bahno,“ povedal texaský senátor novinárom vo Wisconsine. Vášne sa rozhoreli v stredu, keď Trumpovi stranícki odporcovia zverejnili v tlači reklamu s erotickou fotografiou jeho manželky Melanie, ktorá je bývalou modelkou.

„Zoznámte sa s Melaniou Trumpovou, vašou novou prvou dámou. Alebo môžete v utorok podporiť Teda Cruza,“ hlása reklama.

Trump následne obvinil Cruza, že za reklamou stojí on sám a varoval ho: „Dávaj si pozor, Klamár Ted, lebo inak vyzvoním to o tvojej žene!“ Cruzova manželka Heidi je bývalou investičnou manažérkou banky Goldman Sachs a niekdajšou ekonomickou poradkyňou prezidenta George W. Busha.

Ešte v ten istý deň Trump prilial olej do ohňa zdieľaním tweetu s dvoma fotografiami umiestnenými vedľa seba. Jedna zobrazovala Cruzovu manželku s nevľúdnou grimasou a druhá Melaniu s gracióznym výrazom. „Netreba nič vyzvoniť. Tieto obrázky hovoria viac než tisíc slov,“ píše sa v popisku.

Cruz odpovedal vo štvrtok vo Wisconsine. Trumpa nazval „kňučiacim zbabelcom“, ktorý má problém so ženami, a to „najmä silnými ženami“. V protiútoku pokračoval v piatok, keď sa snažil Trumpove poznámky vsadiť do širšieho rámca jeho údajnej mizogýnie.

„Tieto útoky už zameral na Megan Kellyovú. Tieto útoky zameral na Carly Fiorinovú. Tieto útoky zameral aj na Columbu Bushovú, manželku Jeba Busha,“ povedal Cruz.

I keď sa Trumpovi v republikánskych primárkach darí, nedávne prieskumy ukazujú pokles jeho popularity u žien. Napríklad v prieskume televízie NBC a denníka Wall Street Journal až 70 percent žien uviedlo, že ho vníma negatívne.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #klebety #Donald Trump #americké prezidentské voľby #Ted Cruz