Japonsko zasiahlo ďalšie silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1

Silné zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 7,1 otriaslo v piatok juhom Japonska, sotva 24 hodín po prvom zemetrasení v tej istej oblasti. Oznámila to tlačová agentúra AP.

15.04.2016 20:40
debata

Nové otrasy postihli región mesta Kumamoto na najjužnejšom z hlavných japonských ostrovov Kjúšú v sobotu o 1.25 h miestneho času. V rovnakej oblasti zabilo vo štvrtok v noci zemetrasenie s magnitúdou 6,5 celkove deväť ľudí a vyše 800 zranilo, informovali svetové agentúry AP a DPA.

Japonská meteorologická agentúra varovala, že na priľahlom pobreží východne od mesta Kumamoto očakáva cunami do výšky jedného metra.

Americká geologická služba USGS uviedla, že epicentrum zemetrasenia bolo v blízkosti ostrova Kjúšú, jeden kilometer na juhozápad od mesta Kumamoto a 12 kilometrov na severovýchod od mesta Uto. Japonsko je jednou krajín najviac ohrozených zemetraseniami.

V marci 2011 zahynulo v Japonsku v dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 9,0 a následných cunami približne 18.500 ľudí. Vážne poškodená bola aj jadrová elektráreň Fukušima.

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #zemetrasenie