Streľba v štáte Georgia si vyžiadala 5 mŕtvych

Životy piatich ľudí si vyžiadala v piatok streľba na dvoch rôznych miestach v americkom štáte Georgia, pričom zrejme išlo o vzájomne súvisiace prípady, týkajúce sa osobných problémov 50-ročného muža.

23.04.2016 09:12
debata (17)

Ten údajne siahol po zbrani, keď sa dozvedel, že jeho manželka sa s ním chce rozviesť, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá a úrad šerifa.

Oba prípady streľby sa odohrali v oblasti Appling ležiacej severozápadne od mesta Augusta. Polícii sa zatiaľ nepodarilo zatknúť podozrivého z týchto útokov, ktorého identifikovali ako Wayna Anthonyho Hawesa.

Podľa dostupných informácií sa všetky zastrelené osoby poznali s uvedeným mužom. Televízna stanica WRDW a ďalšie médiá uviedli, že štyri z obetí zahynuli priamo na miestach útokov, zatiaľ čo piata podľahla zraneniam po prevoze do nemocnice.

Piatková streľba v Georgii bola už druhým takýmto incidentom v USA v priebehu niekoľkých hodín. V okrese Pike na severe štátu Ohio predtým niekto zastrelil ôsmich členov jednej rodiny vrátane mladistvej osoby. Páchateľa či páchateľov tamojších vrážd „na spôsob popravy“ sa takisto nepodarilo zatiaľ dolapiť, informuje Reuters.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Georgia