Ruská polícia stiahla zatykač na Savčenkovej sestru

Ruská polícia stiahla zatykač na Viru Savčenkovú, sestru väznenej ukrajinskej letkyne a poslankyne Nade Savčenkovej. Oznámila to agentúra Interfax. Viru koncom apríla v Rusku zatkli po návšteve svojej sestry vo väzení, z väzby sa ju podarilo dostať až ukrajinským diplomatom. Teraz Moskva oznámila, že Vire Savčenkovej už v Rusku nič nehrozí.

06.05.2016 07:23
debata (3)

Sestra Ukrajinky, ktorú v Rusku odsúdili na 22 rokov za údajný podiel na smrti dvoch ruských novinárov, bola v Rusku stíhaná za incident v metropole Čečenska Groznom. Vira tam podľa obžaloby urazila súd počas procesu s dvoma Ukrajincami Mykolom Karpjukom a Stanislavom Klychom. Oboch v Čečensku stíhajú za účasť v bojoch proti ruským vojakom v polovici 90. rokov.

Obhajca Viry Savčenkovej Ilja Novikov novinárom povedal, že jeho mandantka už do Grozného chodiť nebude. Podľa neho nebude navštevovať ani iné miesto v Rusku, pretože jej sestra Naďu už z väzenia čoskoro prepustia. Podľa ruských i ukrajinských zdrojov ju majú na základe dohody medzi Kyjevom a Moskvou vydať na odpykanie trestu na Ukrajinu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #Naďa Savčenková