Putin: Deň víťazstva zostane symbolom hrdinstva ľudí

Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal najvyšším predstaviteľom Azerbajdžanu, Arménska, Bieloruska, Kazachstanu, Kirgizska, Moldavska, Tadžikistanu, Turkménska, Uzbekistanu, Abcházska, Južného Osetska a občanom Gruzínska a Ukrajiny k 71. výročiu víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne. Informovalo o tom v nedeľu tlačové oddelenie Kremľa.

08.05.2016 16:52
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (136)

Putin zdôraznil, že Deň víťazstva je posvätnou oslavou, ktorá navždy zostane symbolom hrdinstva a jednoty ľudí, ktorí bránili svoje krajiny v krvavých bojoch a oslobodili svet od nacizmu.

Šéf Kremľa taktiež povedal, že je potrebné zabrániť prepisovaniu dejín. Tragickej omyly z minulosti by sa už nemali podľa neho opakovať.

„Našou spoločnou úlohou je dôkladne uchovať spomienku na tých, ktorí padli vo Veľkej vlasteneckej vojne, a postarať sa o veteránov všetkými možnými spôsobmi,“ citovala Putina agentúra TASS.

Ruský prezident vyjadril nádej, že priateľstvo a bratstvo preverené v spoločnom boji bude aj naďalej slúžiť ako základ pre ďalšie posilňovanie medzištátnych vzťahov a pre uľahčenie vývoja integračných procesov na eurázijskom kontinente.

Rusko oslávi Deň víťazstva 9. mája tradičnou vojenskou prehliadkou na Červenom námestí v Moskve.

136 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #druhá svetová vojna #Deň víťazstva nad fašizmom