Polícia zadržala po výtržnostiach v Brennerskom priesmyku 15 ľudí

O 15 zadržaných účastníkoch sobotňajšej demonštrácie proti plánovaným hraničným kontrolám v Brennerskom priesmyku, ktorú na talianskej strane taliansko-rakúskej štátnej hranice sprevádzali násilnosti, informovali dnes tamojšie médiá i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

08.05.2016 19:34
rakúsko, taliansko, brennerský priesmyk,... Foto: ,
Niektorí zo stoviek aktivistov hádzali okrem iného fľaše so zápalnou zmesou a delobuchy na policajtov.
debata (1)

Medzi zadržanými sú aj traja rakúski občania. Podľa rovnakých zdrojov museli v dôsledku eskalácie situácie a zrážok demonštrantov s príslušníkmi bezpečnostných zložiek dočasne uzavrieť tzv. Brennerskú diaľnicu i železničnú trať v oblasti. Viacero osôb vrátane mužov zákona utrpelo zranenia.

Niektorí zo stoviek aktivistov sa nielenže pokúsili odkloniť sa od stanovenej trasy, ale hádzali okrem iného fľaše so zápalnou zmesou a delobuchy na policajtov. Došlo aj k zdemolovaniu jedného z policajných vozidiel.

Príslušníci talianskych bezpečnostných síl sa pred atakmi anarchistov a iných ľavicových extrémistov-krajanov chránili ochrannými štítmi, ale použili aj obušky, slzotvorný plyn a vodné delá.

Na rakúskej strane hraníc boli pripravené na zákrok tri stovky príslušníkov bezpečnostných síl, čo však nebolo potrebné, pretože sa aktivisti na teritórium krajiny nedostali.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rakúsko #protest #utečenci #demonštrácia