Streľba na koncerte v Rakúsku si vyžiadala 3 mŕtvych a 11 zranených

Troch mŕtvych a 11 zranených si vyžiadala v nedeľu nadránom streľba na rockovom koncerte v meste Nenzing na západe Rakúska, kde zaútočil na prítomných ľudí 27-ročný muž. Agentúra APA o tom informuje s odvolaním sa na políciu rakúskej spolkovej krajiny Vorarlbersko.

22.05.2016 09:16 , aktualizované: 16:43
rakúsko, streľba, Foto:
Ozbrojený muž začal zrejme bezhlavo strieľať do davu ľudí na koncerte.
debata (28)

Podľa zverejnených údajov začal ozbrojený muž zrejme bezhlavo strieľať do davu, pričom usmrtil dvoch návštevníkov a 11 zranil. Následne odišiel na priľahlé parkovisko, kde spáchal samovraždu.

Okolnosti tragédie sú zatiaľ nejasné, polícia však uviedla, že páchateľ sa pred útokom pohádal na parkovisku s bližšie neidentifikovanou ženou. Po vyostrení tejto hádky muž vytiahol strelnú zbraň zo svojho vozidla, aby ju použil na blízkom priestranstve, kde sa konal koncert za prítomnosti približne 150 ľudí. Uvedená žena vyviazla z útoku nezranená.

„Presný priebeh udalosti zatiaľ nedokážeme rekonštruovať,“ povedala pre televíznu stanicu ORF policajná hovorkyňa. Starosta Nenzingu Florian Kasseroler agentúre DPA oznámil, že podľa svedkov strelec vypálil asi 30 až 40 rán.

Usporiadateľom koncertu bol motorkársky klub, podľa polície však medzi návštevníkmi neboli len fanúšikovia motocyklov.

Zranené osoby previezli do okolitých nemocníc, pričom zatiaľ nebolo jasné, či sa niektorá z nich nachádza v ohrození života, dodáva APA. Citovaná policajná hovorkyňa uviedla, že rozsah ich zranení je „veľmi rôzny“.

Útočník na koncerte postrelil aj cudzincov; obeťami sú muži z okolia

Obeťami dnešnej streľby na koncerte v meste Nenzing na západe Rakúska sú dvaja muži vo veku 33 a 48 rokov, ktorí pochádzali z daného regiónu. Zo spolkovej krajiny Vorarlbersko, kde Nenzing leží, pochádzal taktiež 27-ročný útočník, ktorý nakoniec zastrelil aj seba, informuje agentúra APA s odvolaním sa na vyjadrenia polície.

Medzi 11 zranenými osobami vo veku 25–53 rokov sú dvaja cudzinci – 49-ročná žena zo Švajčiarska a 44-ročný muž z Lichtenštajnska. Zvyšok tvoria prevažne obyvatelia Vorarlberska. Podľa APA utrpelo viacero ľudí ťažké zranenia, pričom jedna osoba sa na poludnie stále nachádzala v ohrození života.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #streľba