Putin, Hollande, Merkelová a Porošenko hovorili o konflikte na Ukrajine

Šéfovia štátov či vlád Ruska, Francúzska, Nemecka a Ukrajiny spolu dnes v noci telefonicky hovorili o spôsobom riešenia konfliktu na východe Ukrajiny.

24.05.2016 08:22
Merkelová, Porošenko, Putin, Hollande Foto: ,
Nemecká kancelárka Angela Merkelová, ruský prezident Vladimir Putin, francúzska hlava štátu Francois Hollande a ukrajinský prezident Petro Porošenko na archívnej snímke.
debata (69)

Uviedol to Kremeľský palác, podľa ktorého zdôraznili potrebu rešpektovať prímerie a preberali zvýšenie účinnosti monitorovacej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe.

Kremeľský palác podľa tlačovej agentúry AP dodal, že ruský prezident Vladimir Putin, francúzsky prezident Francois Hollande, nemecká kancelárka Angela Merkelová a ukrajinský prezident Petro Porošenko spolu hovorili o poskytnutí širších právomocí misii OBSE.

V apríli 2014, niekoľko týždňov po ruskej anexii Krymu, vypukli na východnej Ukrajine boje medzi Ruskom podporovanými separatistami a ukrajinskými silami. Dohoda z februára 2015, sprostredkovaná Francúzskom a Nemecko, prispela k obmedzeniu bojov, ale dochádza k častým zrážkam a snahy o dosiahnutie politického riešenia viaznu.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #Angela Merkelová #Vladimir Putin #Francois Hollande #kríza na Ukrajine #Petro Porošenko