Trumpov predvolebný míting v San Diegu sprevádzali násilnosti

Predvolebné vystúpenie amerického miliardára Donalda Trumpa sprevádzali v piatok v kalifornskom San Diegu násilnosti. Priaznivci a odporci republikánskeho uchádzača o kandidatúru pre voľby prezidenta USA na seba hádzali kamene a plastové fľaše s vodou. Podľa serveru BBC polícia pri zásahu zatkla 12 ľudí.

28.05.2016 08:48
Trump, USA, San diego, Foto: ,
Polícia zasahovala proti protestujúcim v San Diegu použitím obranného spreja.
debata (4)

„Nesúhlasím s nenávistným, bigotným a rasistickým jazykom Donalda Trumpa a jeho aroganciou a intoleranciou,“ povedala miestnym médiám protestujúca Martha McPhailová v San Diegu. Toto mesto leží tesne pri hraniciach s Mexikom, na ktorých chce Trump postaviť obrovský múr proti imigrantom.

Okrem toho plánuje Trump v prípade zvolenia za prezidenta Spojených štátov vracať utečencov zo Sýrie, vyslovil sa aj pre uzavretie USA všetkým moslimom.

„Môj otec mi vždy hovoril, že potrebujeme ako prezidenta biznismena,“ povedal v San Diegu stanici CNS Trumpov priaznivca, obchodník Riley Hansen.

Newyorský miliardár Trump sa na mítingu snažil získal ďalšie hlasy pred republikánskymi primárkami, ktoré sa v Kalifornii konajú 7. júna. Podľa prepočtu agentúry AP z tohto týždňa už má Trump dostatočný počet delegátov potrebný pre automatickú nomináciu Republikánskej strany do boja o prezidentský ú­rad.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #San Diego #Donald Trump