Blesk zranil v Paríži 11 ľudí, v Poľsku zabil turistu

Úder blesku v jednom parížskom parku zasiahol skupinku detí a dospelých. Jedenásť ľudí zostalo zranených, z toho šesť detí ťažko, uviedol vo francúzskom tlače zástupca starostu ôsmeho parížskeho obvodu Vincent Baladi. Pri búrkach prišli o život dvaja ľudia v Poľsku. Blesk podľa agentúry DPA zasiahol tiež troch dospelých počas futbalového zápasu v Nemecku, dvaja utrpeli ťažké zranenia.

28.05.2016 17:49 , aktualizované: 21:39
debata (10)

Francúzskou metropolou sa popoludní okolo 15:30 SELČ prehnala prudká búrka. Skupina detí, ktorá sa v parku Monceau zišla na oslave narodenín, sa kvôli dažďu schovala pod strom a tam ich podľa serveru franceinfo.fr zasiahol blesk. „Bol to náhly a nepredvídateľný meteorologický úkaz,“ oznámila parížska radnica. Medzi ranenými je osem detí a traja dospelí z ich sprievodu.

Jedno dieťa je podľa serveru 20minutes.fr stále v ohrození života, prognóza ostatných detí aj dospelých je podľa hovorcu detskej nemocnice Necker dobrá. Na mieste nešťastia sa náhodou vyskytoval hasič v civile, ktorý zraneným poskytol prvú pomoc, hlavne najvážnejšie zranenému dieťaťu, ktoré dostalo srdcový záchvat. „Inak by to dopadlo ešte horšie,“ povedal hovorca hasičov.

Blesk v sobotu v poľských Beskydách zabil jedného turistu a ďalší v búrke spadol do rozvodneného toku a utopil, informovala agentúra PAP. Troch ľudí zranil blesk na vrchole hory Sokolica v pohorí Pieniny.

Úder blesku si takisto vyžiadal štyroch ranených v Hoppstädtene v nemeckom Porýní. Výboj podľa hovorcu miestnej polície udrel z čistého neba počas futbalového zápasu. Jedného človeka museli oživovať, druhého transportoval vrtuľník do nemocnice.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Francúzsko #búrka #blesk