Úder blesku na futbalovom ihrisku v Nemecku má 33 zranených

Úder blesku počas mládežníckeho futbalového zápasu v Nemecku si podľa spresnených policajných údajov v sobotu vyžiadal 33 zranených, medzi ktorými je 29 detí. Niektoré zranenia sú vážne, vyplýva podľa agentúry DPA zo spresneného oznámenia polície. Výboj udrel z čistého neba počas mládežníckeho futbalového zápasu v meste Hoppstädten v nemeckom Porýní.

29.05.2016 08:55
debata

V noci na nedeľu sa počasie upokojilo, v nedeľu však podľa meteorológov opäť hrozia búrky na celom území Nemecka.

Podľa pôvodných správ odviezli záchranári tridsať detí vo veku od deväť do 11 rokov do nemocnice na preventívne vyšetrenie. Polícia v noci na nedeľu spresnila, že zranenie utrpelo 29 detí a štyria dospelí. Najvážnejší je stav 45-ročného opatrovateľa, ktorý musel byť resuscitovaný po srdcovej zástave. Rozhodca, o ktorom sa pôvodne hovorilo ako o najvážnejšie zranenom, utrpel iba ľahšie poranenia.

Búrky v sobotu páchali škody aj v iných častiach v Európy. V parížskom parku zasiahol úder blesku skupinku detí a dospelých, ktorí tu boli na narodeninovej oslave. Jedenásť ľudí bolo zranených, z toho osem detí. Pri búrkach prišli v sobotu o život dvaja ľudia v Poľsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #blesk