V domove dôchodcov pri Kyjeve zahynulo pri požiari 17 ľudí

Na 17 stúpol počet obetí nedeľňajšieho požiaru v domove dôchodcov pri ukrajinskej metropole Kyjev. Uviedla to agentúra Interfax s odvolaním sa na šéfa záchranárov Mykola Čečotkina. Hasiči zachránili 18 z 35 ľudí, ktorí sa podľa predbežných zistení v dome nachádzali, a v troskách domu našli telá 17 mŕtvych. Príčiny nešťastia sa zisťujú, polícia bez ďalších podrobností oznámila zatknutie hlavného podozrivého.

29.05.2016 11:35
debata (9)

Čečotkin na tlačovej konferencii upozornil, že o existencii „domova pre starých“ v obci Litočky nevedela až do požiaru ani polícia, ani záchranári. Príčiny nešťastia má zistiť vyšetrovacia komisia povolaná predsedom vlády.

Polícia oznámila, že zatkla hlavného podozrivého, ale ďalšie podrobnosti neuviedla. „V súčasnosti je niekoľko verzií (príčin požiaru), na hlavnej sa pracuje. Už môžem povedať, že najviac podozrivá osoba bola zatknutá,“ povedal novinárom policajný hovorca. Ďalších informácií sa zdržal s odvolaním sa na prebiehajúce vyšetrovanie.

Päť z 18 zachránených museli byť s popáleninami hospitalizovať, dvaja z nich podľa Čečotkina bojujú o život.

V domove dôchodcov v dedine Litočky pred štvrtou rannou hodinou miestneho času vypukol požiar, ktorý sa postupne rozšíril na celú dvojpodlažný budovu. Plamene sa podarilo uhasiť o pol šiestej. Na mieste zasahovalo 75 hasičov s 15 kusmi techniky.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Kyjev #Ukrajina