Pri atentáte na policajnú stanicu v Turecku zahynuli traja ľudia

Pri atentáte na policajnú stanicu na juhovýchode Turecka zahynuli v stredu najmenej traja ľudia a 30 ďalších sa zranilo, oznámil premiér Binali Yildirim. Z útoku obvinil kurdských separatistov zo Strany kurdských pracujúcich (PKK).

08.06.2016 13:17
debata (14)

Atentát sa stal deň potom, čo v Istanbule pri bombovom útoku namierenom v rannej špičke proti policajnému autobusu zomrelo 11 ľudí a 36 osôb utrpelo zranenia.

Pri stredajšom atentáte v meste Midyat podľa Yildirima zahynul jeden policajný dôstojník a dvaja civilisti. Mesto leží v provincii Mardin, ktorá susedí so Sýriou a je súčasťou prevažne kurdského severovýchodu krajiny. Po atentáte vypukli v Midyate strety medzi tureckými bezpečnostnými silami a bojovníkmi PKK, uviedla agentúra Reuters.

Turecko stredajší aj utorkový atentát pripisuje kurdským separatistom. Boj proti Strane kurdských pracujúcich (PKK) obnovilo vlani v lete a v ňom za minulých 11 mesiacov padlo 539 členov tureckých ozbrojených síl a tiež 4 900 Kurdov. PKK alebo jej odnož sa prihlásila za mnohé atentáty spáchané od vlaňajška v Turecku. Na policajtov a vojakov PKK najčastejšie mieri v odvete za obnovené ťaženie armády proti Kurdom.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #bombový útok #PKK