Prezidentský úrad nie je reality šou, kritizoval Obama Trumpa

Prezidentské voľby nie sú "televízna reality šou", vyhlásil šéf Bieleho domu Barack Obama počas interview pre talk šou moderátora Jimmyho Fallona z televíznej stanice NBC.

09.06.2016 07:21
Obama Foto: ,
Prezident USA Barack Obama v televíznej šou komika a moderátora Jimmyho Fallona The Tonight Show na stanici NBC.
debata (9)

Obama pochválil Hillary Clintonovú, ktorá si v primárkach v predchádzajúci deň zabezpečila nomináciu jeho Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb. Obama však Clintonovú priamo nepodporil. Čaká ho ešte stretnutie s jej rivalom Berniem Sandersom, ktorý sa takisto snaží získať nomináciu demokratov v prezidentských voľbách.

„Mojou hlavnou úlohou, ktorú chcem zohrať v tomto procese, je pripomínať americkému ľudu, že toto je vážna záležitosť,“ povedal Obama. „Viete, toto nie je televízna reality šou,“ dodal prezident. Obama tiež povedal, že s predpokladaným republikánskym nominantom na prezidentský úrad Donaldom Trumpom sa nerozprával.

Na otázku, či sú republikáni spokojní so svojím „rozvratným“ kandidátom, Obama s vtipom odpovedal: „My sme. Ale neviem, aké pocity majú oni.“ Vážnym tónom však dodal, že situácia u opozičných republikánov „nie je v skutočnosti dobrá pre krajinu ako celok. Nie je to nič, čo by si mali demokrati želať“.

Prezident vyjadril nádej, že republikánska strana sa do budúcich volieb napraví a vráti sa k úlohe stredopravej strany.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #Hillary Clinton #Donald Trump