Stíhačka z elitného tímu Ruskí víťazi sa zrútila, pilot neprežil

Bojové lietadlo Su-27 ruskej armády sa vo štvrtok zrútilo severovýchodne od Moskvy. Pilot stroja, ktorý patril do elitného akrobatického tímu vojenského letectva zvaného Ruskí víťazi (alebo tiež Ruskí rytieri), pri nehode zahynul. Informovala o tom agentúra TASS.

09.06.2016 13:44
debata (66)

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že pravdepodobnou príčinou havárie bola porucha stroja. Pilot sa údajne snažil urobiť maximum pre to, aby sa vyhol obývanej oblasti, a nestihol sa včas katapultovať.

Stíhacie lietadlo Suchoj Su-27 spadlo do zalesnenej oblasti v Puškinskom okrese, asi dva kilometre od dediny Muranovo.

„Podľa predbežných údajov spôsobila pád lietadla Su-27 ruských vzdušných síl technická porucha,“ oznámilo ministerstvo obrany. „Pilot vykonal všetky nutné operácie, aby odklonil stroj od obytnej zóny. Nemal čas sa katapultovať,“ dodalo.

Stíhačka sa zúčastnila štvrtkového slávnostného obradu pri príležitosti odhalenia pomníka letcom. Na ceremoniáli bol aj vrchný veliteľ ruského letectva Viktor Bondarev. Lietadlo sa zrútilo cestou späť na základňu.

Agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z okruhu vyšetrovateľov napísala, že všetky lety strojov Suchoj Su-27 po nehode zastavili,kým nebudú známe výsledky vyšetrovania. Čierna skrinka lietadla našli a je v dobrom stave, doplnil ten istý zdroj.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #ruské stíhačky