Útok aš-Šabábu na hotel v Somálsku má najmenej 17 obetí

Najmenej 17 obetí na životoch si dnes vyžiadal útok spáchaný za pomoci výbušnín a strelných zbraní v jednom z hotelov v somálskej metropole Mogadišo. K zodpovednosti za útok sa prihlásili islamistické miliície aš-Šabáb.

25.06.2016 18:14 , aktualizované: 20:35
Somálsko, útok Foto: ,
Pohľad na hotel Naasa-Hablood po útoku.
debata

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné a lekárske zdroje, podľa ktorých ďalších najmenej 20 ľudí utrpelo zranenia.

Akcia útočníkov sa začala o 16.20 h miestneho času, keď pred vchodom do stráženého hotela Naasa Hablood explodovalo auto s nastraženou výbušninou. Po tejto prvej silnej explózii nasledovali ešte dva ďalšie výbuchy – predpokladá sa, že útočníci použili ručné granáty – a paľba z ručných strelných zbraní.

Nemenovaný policajný zdroj sa podľa DPA domnieva, že útok na hotel podnikli traja alebo štyria páchatelia. Podvečer sa objavili správy, že útočníci zadržiavajú skupinu hostí hotela ako rukojemníkov.

Hotel Naasa-Hablood veľmi často navštevujú politici a vplyvní podnikatelia, ale aj cudzinci a zamestnanci humanitárnych organizácií.

K útoku došlo po viac ako troch týždňoch od atentátu v mogadišskom hoteli Ambassador, kde 1. júna prišlo o život desať ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Somálsko #aš-Šabáb #rukojemníci