Útok na policajnú kolónu v Kábule má 37 obetí a 40 zranených

Po útoku dvoch samovražedných atentátnikov v afganskej metropole Kábulu stúpol počet mŕtvych z pôvodných 27 na 37. Asi 40 ľudí utrpelo zranenia.

30.06.2016 12:34 , aktualizované: 15:37
afganistan, vojaci Foto:
K atentátu sa prihlásilo islamistické hnutie Taliban, ktoré pravidelne napadá príslušníkov afganských bezpečnostných síl.
debata (9)

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa afganského ministerstva vnútra. K atentátu sa prihlásilo islamistické hnutie Taliban, ktoré pravidelne napadá príslušníkov afganských bezpečnostných síl.

Spravodajský server BBC News uviedol, že pri útoku zahynulo až 40 policajtov a civilistov. Samovrahovia udreli na západnom predmestí afganskej metropoly Kábulu na tri autobusy, v ktorých do Kábulu cestovali policajní branci z výcvikového strediska v provincii Vardak. Na mieste bolo vidieť množstvo sanitiek.

K útoku sa prihlásilo hnutie Taliban prostredníctvom svojho hovorcu Zabiulláha Mudžáhida, ktorý rozoslal e-mailové vyhlásenie médiám, napísala agentúra AP. Zabiulláh na Twitteri tvrdil, že martýri zničili celkom osem autobusov a zabili okolo 150 policajtov; údaje Talibanu však bývajú väčšinou prehnané. Minulý týždeň zabil samovražedný útočník z radov Talibanu v Kábule 14 Nepálcov, ktorí pracovali pre bezpečnostnú službu na kanadskom veľvyslanectve.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliban #Kábul