Do ruských náletov v Sýrii sa zapojí aj lietadlová loď

Do leteckých úderov ruských síl proti povstalcom v Sýrii sa na jeseň na niekoľko mesiacov zapoja aj lietadlá z jedinej aktívnej ruskej lietadlovej lode Admirál Kuznecov, ktorá je teraz vo vodách Stredozemného mora. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na "vojenský diplomatický zdroj" v Moskve.

02.07.2016 11:50
debata (144)

Generálny štáb ruských ozbrojených síl podľa tohto zdroja už vypracoval plán zapojenia strojov z lode Admirál Kuznecov do náletov na teroristické skupiny v Sýrii. „(Plán) má za cieľ poskytnúť posádkam pomoc pri plnení bojových štartov z paluby lietadlovej lode k útokom proti pozemným cieľom,“ uviedol nemenovaný ruský činiteľ.

V náletoch budú pritom pokračovať aj ruské bojové lietadlá zo základne Hmímím v Sýrii. Citovaný zdroj spresnil, že lietadlová loď sa do akcií zapojí od októbra do januára budúceho roka a pripláva preto bližšie k sýrskym brehom, aby stroje mali dostatok paliva na splnenie bojových úloh a potom aj na návrat. Dodal, že na palube bude počas tejto operácie 15 bojových lietadiel SU-33 a MiG-29K/KUB a viac ako desať vrtuľníkov Ka-52K, Ka-27 a Ka-31.

144 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria #Islamský štát