Na pobreží pri Tel Avive vyplavilo možné úlomky lietadla EgyptAir

Úlomky lietadla, ktoré pravdepodobne pochádzajú z havarovaného civilného lietadla typu Airbus A320 egyptských aerolínií, vyplavilo na pobrežie neďaleko izraelského mesta Tel Aviv. Oznámil to úrad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

08.07.2016 12:06
debata (5)

„Trosky boli zozbierané a existuje vysoká pravdepodobnosť, že patria práve tomuto egyptskému lietadlu,“ uviedol nemenovaný vládny činiteľ, ktorého s odvolaním sa na francúzske médiá cituje denník Straits Times. Netanjahu nariadil, aby boli trosky lietadla odovzdané Egyptu. Experti stále vyšetrujú príčinu katastrofy linky MS804. Lietadlo spoločnosti EgyptAir sa zrútilo 19. mája do vôd vo východnej časti Stredozemného mora počas letu z Paríža do Káhiry, pričom zahynulo všetkých 66 osôb na palube.

Vyšetrovatelia vyhlásili, že dosiaľ objavené úlomky lietadla vykazujú známky požiaru, zatiaľ čo záznamník letových údajov potvrdil spustenie dymových senzorov. Pred haváriou nevyslala posádka núdzové volanie a k útoku na lietadlo sa neprihlásila nijaká teroristická skupina.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #letecká havária #EgyptAir