Žena z Bavorska sa priznala k vražde svojich novorodencov

Žena z Bavorska sa na súde priznala, že zabila niekoľko svojich novorodených detí. Presný počet neuviedla, podľa obhajcu si nebola istá, koľko detí sa narodilo živých, informovala agentúra DPA. Polícia vlani v novembri objavila v byte ženy vo Wallenfelse neďaleko českých hraníc osem detských tiel.

12.07.2016 12:22
debata

Štyridsaťpäťročná žena prostredníctvom svojho právnika uviedla, že po pôrode každé dieťa zabalila do uteráka a dusila ho bez ohľadu na to, či vykazovalo známky života. Mŕtvoly novorodencov potom uložila do vriec alebo do krabíc, ktoré ukryla vo svojom dome.

Podľa vyšetrovateľov žena v rokoch 2003 až 2013 porodila v dome vo Wallenfelse, ktoré leží asi 50 kilometrov západne od Ašu, osem detí a prinajmenšom štyri z nich následne úmyselne zabila. U zvyšných štyroch sa nepodarilo zistiť, či boli po pôrode živé.

Obhajca ženy uviedol, že jeho klientka sa cítila opustená a v čase činu bola vždy veľmi rozrušená. Neskôr navyše mala problémy s alkoholom.

Podľa prokuratúry však bola motívom snaha rodičov užívať si života, bez toho, aby „ich obmedzovali ďalšie deti“. Teraz už rozvedení manželia majú spoločne tri žijúce deti; navyše si do manželstva každý priviedol ďalšie dve deti z predchádzajúcich vzťahov.

Spoločne so ženou je obvinený aj jej o desať rokov starší bývalý manžel, ktorý podľa prokuratúry s vraždami pomáhal. Rozsudok nad oboma by mal súd vyniesť budúci týždeň.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #novorodenci