Na východe Ukrajiny zomreli 4 vojaci, v horúčave explodujú míny

Štyria ukrajinskí vojaci prišli v noci z nedele na pondelok o život a ďalší traja utrpeli zranenia pri povstaleckom ostreľovaní pozícií vládnych vojsk z diel kalibru 122 a 152 milimetrov. Oznámila to agentúra Interfax-Ukrajina s odvolaním sa na očitého svedka.

18.07.2016 16:06
debata (74)

Ostreľovanie sa podľa vojnového reportéra Romana Bočkala začalo okolo tretej ráno a pozície 53. brigády pri dedine Zajceve pri Horlivke utrpeli priamy zásah: štyria vojaci boli zabití, traja zranení. K stratám na tomto úseku frontu, nehľadiac na prímerie s proruskými separatistami, podľa novinárov dochádza prakticky každý deň.

Na inom úseku frontu, blízko povstaleckej bašty Luhanska, prestal fungovať prechod cez front pri obci Stanycja Luhansk kvôli explóziám mín rozmiestnených v zemi nikoho medzi oboma znepriatelenými stranami. „Kvôli vysokej teplote vzduchu vznikol požiar a začali vybuchovať míny. Ohrozené sú tak životy a zdravie ľudí,“ varovali miestne úrady s tým, že prechod dočasne uzatvárajú, kým sa nepodarí požiar uhasiť a nebezpečenstvo nepominie.

Konflikt medzi vládnymi vojskami a proruskými separatistami si na východe Ukrajiny od apríla 2014 vyžiadal viac ako 9 400 mŕtvych.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #proruskí separatisti